dinsdag 29 juni 2010

Doellijntechnologie

Nu een van de belangrijkste voetbalbonden binnen de FIFA en binnen de IFAB, het voetbalorgaan dat officieel belast is met het toezicht op de spelregels, op dit WK is getroffen door een schandelijke arbitrale dwaling, lijkt bovenboef Blatter zijn mening over technologische assistentie voor scheidsrechters schielijk te herzien. Nadat de instanties eerder dit jaar lieten weten dat 'de discussie gesloten' was, zei het FIFA-baasje gisteren dat het debat over 'doellijntechnologie' in juli zou worden heropend. De voormalige voorzitter van de Engelse FA, Brian Barwick, zei gisteren dat de IFAB, die bestaat uit vertegenwoordigers van de vier oudste, Britse voetbalbonden, en de FIFA, twee technologieën heeft getest: een die werkt met camera's, zoals op het tennistoernooi van Wimbledon, en een met een chip in de bal die een signaal naar de scheidsrechter stuurt als de bal de doellijn passeert. Volgens hem werken beide methodes zo snel dat ze het spel niet of nauwelijks ophouden - het voornaamste argument van Blatter en co tegen technologische steun voor de arbiters: "Het werkt met 100 procent betrouwbaarheid."
Ik vraag me af of de Zwitserse opperbobo zijn mening net zo gemakkelijk zou hebben herzien als, pakweg, Denemarken het slachtoffer zou zijn geweest in plaats van Engeland. Blatter waarschuwde in één moeite door de Franse president Sarzkozy dat hij en zijn regering zich niet mogen bemoeien met de kolderieke affaire rond het Franse voetbalteam. Doen ze dat toch, dan zal de FIFA de Franse bond schorsen, aldus het Zwitserse potentaatje.
Intussen werd gisteren duidelijk dat Nederland het in de kwartfinale gaat opnemen tegen Brazilië. Hoewel de Seleçao van coach Dunga echte sterren ontbeert, maken de Brazilianen wel de indruk te groeien in het toernooi. Dat belooft niet veel goeds voor Oranje, dat tot nu toe vooral degelijk heeft gespeeld. Ik hoop dat de mannen van Van Marwijk zich door de favorietenrol van hun tegenstander laten inspireren tot een grootste wedstrijd. Als ze verliezen, zal het van de vermoedelijke toekomstige wereldkampioen zijn, al zal dat ongetwijfeld een schrale troost zijn.
Mochten ze onverhoopt winnen, dan behoort een finale Nederland-Duitsland tot de mogelijkheden. Dat zou wat zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten